Pai med ørret, spinat og mozzarella
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tin butterdeigplatene og rull sammen til en rull. Slå deigen sammen til en rund deigklump. Kjevle ut deigen og fyll en paiform på ca. 27 cm. Kle deigen med bakepapir og ha i 3 dl tørre erter eller linser. Forstek paibunnen ved 180 grader varmluft i 20 minutter til den er lysebrun.
-
Trinn 2
Mens paibunnen steker: Finhakk løk. Stek løk myk og blank i smør sammen med hakket hvitløk og timian. Ha i spinat. Stek i to minutter til den faller sammen og hell blandingen i en sil og sil bort kraft.
-
Trinn 3
Del fisken i terninger på ca. 2 cm. Del cherrytomater i to. Fordel spinat, cherrytomater og ørret utover den paibunnen. Bland fløte, egg, terninger av mozzarella og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Hell i blandingen og stek på 200 grader over- og undervarme i 30 minutter til paien er lysebrun og gjennomstekt.