Ørretfilet med italiensk brødsalat
Fisk er ikke bare godt, men også veldig sunt. Dessuten egner det seg godt på grillen. Velger du ørretfileter unngår du også fiskebein, det de fleste små munner frykter.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Urtecouscous: Lag couscous etter instruks på pakken. Bruk gjerne grønnsakskraft istedenfor vann. Bland i en generøs mengde med friske urter.
-
Trinn 2
Italiensk brødsalat: Ha brødbitene i en bolle. Hell over olivenolje og bland godt sammen. Bak i ovnen på 180 °C til de blir gylne og harde (10–15 minutter). Ha tomatene, rødløk, hvitløk, basilikumblad og de ristede brødbitene i en bolle. Du kan også blande inn litt oliven og/eller kapers. Bland forsiktig sammen. Hell over litt extra virgin olivenolje og hvitvinseddik, bland forsiktig en gang til, og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Slik griller du ørret: Pensle ørreten med nøytral olje og krydre med ønsket krydder. Legg fiskestykkene på indirekte varme, legg på lokk og grill til fisken er ferdig.