Ørret med urtetopp og aspargessalat
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Urtetopp: Bland finhakket rødløk og persille med skallet og saften av sitron. Bland med olivenolje eller mykt smør. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Ha urtetoppen på ørretfileten. Grill ørretfileten direkte i aluminiumsformen på indirekte varme, med lokket på. Sørg for at den ikke grilles for lenge, ellers kan den bli tørr. En helside på ca. 1 kg. vil trenge nærmere en halvtime. I stekeovn: Tilberedes direkte i formen i stekeovnen på 180 °C. Steketiden kan variere mellom 15-30 minutter avhengig av størrelse på fisken og ovnstype. NB! Under fisken ligger det en aluminiumsabsorbent. Denne tåler varme og trenger ikke å fjernes under tilberedning. Husk at det kan være stor forskjell på temperaturer i forskjellige typer grill og stekeovner. Vi anbefaler derfor å skjære et lite snitt i fisken for å sjekke om den er ferdig.
-
Trinn 3
Grill grønnsakene. Legg asparges i aluminiumsformen med grillgrønnsakene. Riv av bladene på urten og bland de med grønnsakene. Ha over olivenolje, salt og pepper og bland alt. Dekk formen med aluminiumsfolie eller bruk lokk på grillen. Grilles i ca. 15 minutter. La de kjøle litt.
-
Trinn 4
Lag salat og dressing: Bland ingrediensene til dressingen og vend inn sammen med grill mix salat og grillgrønnsakene.
-
Trinn 5
Lag rømmedressing: Bland lettrømme med skallet og saften av sitronen. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 6
Server ørretfilet med salat og rømmedressing.