Hopp til innhold

Ørret med kremet soppsaus og ris

3.7 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
Ørret med kremet soppsaus og ris
Oppskrift på ørretfilet med deilig soppsaus, brokkolini, rosmarin og ris. En mettende, sunn og god middag for hele familien.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Ørretfilet
350 gr
Sopp (valgfri)
1 ss
Soyasaus
2 dl
Grønnsakskraft
1 dl
Kremfløte
1 ss
Fersk rosmarin
1 fedd
Hvitløk
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Brokkoli
1 pk
Ris
3 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok ris etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Kutt sopp og løk i skiver. Stek med 2 ss smør til de er gylne. Tilsett rosmarin og finhakket hvitløk. Hell over kraft og kok inn væsken. Ha i soyasaus og fløte. Småkok til sausen tykner i ca. 10 minutter.

Trinn 3

Smelt 1 ss smør i en panne på medium varme. Stek ørretstykkene til de er gylne på hver side. Strø over salt og pepper.

Trinn 4

Damp brokkolibuketter et par minutter over kokende vann. Server ørret med soppsaus, brokkoli og ris.

Denne oppskriften er laget av

Helle Valebrokk