Vårlig laks med frisk agurksalat

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Agurksalat: Bland sukker, eddik og vann. Skjær agurken i staver og dryss over litt salt. La det trekke i 10 minutter. Hell over eddiklaken og smak til med sort pepper. (Salaten kan gjerne lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskap.)
-
Trinn 2
Sett ovnen på 180˚C. Skrell gulrot og poteter. Kok potetene i lettsaltet vann i 10 minutter og ha i gulrot i store biter. Kok videre til alt er mørt.
-
Trinn 3
Pensle laksestykkene med litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ca. 5-6 minutter, la fisken hvile i 3-4 minutter under folie. Stek smøret i en panne på middels varme til det er gyllent. Server laksen med poteter, gulrot, rømme, sitron og brunet smør.
Server gjerne med frisk hakket persille.