Urtefasert laks grønnsaksfrikassé
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Urtefarsert laks: Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skjær av de tynne kantene på filetstykkene slik at du får ca. 200 g lakseavskjær. Ha det i en food processor og kjør med salt og pepper i 30 sekunder. Tilsett egg og kjør i nye 30 sekunder. Spe med fløten i en stråle til luftig farse. Kjør tilslutt raskt inn de friske urtene til en grønn og fin farse. Ha farsen i en plastpose eller en sprøytepose. Smør en ildfast form med solsikkeolje og ha i laksestykkene. Ha på litt salt og nykvernet pepper. Lag et snitt i laksefiletene slik at den åpner seg litt. og sprøyt urtefarsen på toppen av hvert laksestykke slik at det dekker. Sett formen i ovnen og bak fisken i ca. 10 minutter. Farsen skal være gjennomstekt og laksen kan være svakt rosa inni. Da er den saftigst. Server umiddelbart med gressløksaus og grønnsaksfrikassé.
-
Trinn 2
Gressløksaus: Fres finhakket sjalottløk i smør i ett minutt. Tilsett hvitvin eller eplejuice og kok ned til det halve. Tilsett så fiskekraft og kok alt ned til ca. 2 dl. Ha i kremfløte og kok opp. Rør Maizena ut i kaldt vann og jevn sausen til en fyldig saus. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron. Tilsett tilslutt finhakket gressløk.
-
Trinn 3
Grønnsaksfrikassé: Rens grønnsakene og kutt dem i staver eller terninger. Smelt smøret og fres grønnsakene i smøret i et par minutter. Ha på vann, salt og pepper og kok opp under lokk i 2 minutter. Hell av kokevannet og vend inn hakket persille.