Urtebakt klippfisk med tomatsaus

Norge har en like sterk posisjon innen klippfisk som Italia har når det gjelder pasta! Her har jeg laget en italienskinspirert klippfiskrett med frisk tomatsaus.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place. Sett ovnen på 200°C.
-
Trinn 2
Kjør mykt smør i en mikser med revet parmesan, loffsmuler og friske urter. Kjør til alt får en fin, grønn farge. Del klippfisken i fire og smør på et tykt lag urtesmør. Stek fisken i ovn i ca. 12 minutter.
-
Trinn 3
Skrell poteter og kok dem møre i vann uten salt. Hell av vannet. Kok opp melk med finhakket hvitløk, smør og olivenolje og hell det over de kokte potetene. Bland og knus potetene godt med en visp. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Snitt et kryss på toppen av tomatene og dypp dem 30 sekunder i kokende vann. Ha dem i kaldt vann og skrell av skinnet.
-
Trinn 5
Del tomatene i fire og skjær bort kjernene. Tomatkjøttet kuttes i små terninger. Fres hakket løk og hvitløk i olivenolje og tilsett tomatene og sukkeret. La det koke til vannet forsvinner og det blir en tykk tomatsaus. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og hakket basilikum. Anrett fiskestykkene på mandelpotetpuré og server med tomatsaus.
I denne retten kan klippfisk byttes ut med lettsaltet torsk eller naturell torskeloin.