Hopp til innhold

Syltet salmalaks med dill- og pepperkrem

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
35 planlagt
Syltet salmalaks med dill- og pepperkrem
Syltet laks, and med appelsinsaus – og en velsmakende snøball til dessert, dette er menyen som skaper påskestemning uansett hvordan skiføret måtte bli. Forbered forretten dagen før du skal servere den.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Salmalaks

250 gr
Salmalaks

Lake

1 dl
Vann
3 ss
Sukker
1 stk
Laurbærblad
10 stk
Sorte pepperkorn
1 ts
Revet ingefær
0.3 stk
Rød chili
1 stk
Rødløk
1 dl
Eplecidereddik

Dill- og pepperkrem

4 ss
Rømme
1 ss
Finhakket dill
1 ts
Kvernet sort pepper

Rugbrød

1 skive
Rugbrød
1 ss
Smør

Garnityr

0.3 pk
Ruccula eller baby leaf

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt rugbrødet i staver og stek dem sprø i smør. Avkjøl.

Trinn 2

Kutt salmalaks i cm-tykke skiver og salt dem lett i 20 minutter. I mellomtiden, kok opp eddik, sukker, vann, knust laurbærblad, sorte pepperkorn, revet ingefær og rød chili i skiver. Hel laken over rødløk skåret i supertynne skiver og avkjøl. Legg lakseskivene i og la den trekke natten over.

Trinn 3

Pisk rømme, finhakket dill og pepper stivt. Smak til med salt.

Trinn 4

Anrett lakseskiver på tallerkener og topp med rødløkskiver fra laken. Legg på rugbrødstaver og små rømmeklatter og topp med ruccula eller baby leaf og dill.

Denne retten egner seg godt på påskebuffeen. Lag stor porsjon og anrett på et stort fat!