Syltet salmalaks med dill- og pepperkrem
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt rugbrødet i staver og stek dem sprø i smør. Avkjøl.
-
Trinn 2
Kutt salmalaks i cm-tykke skiver og salt dem lett i 20 minutter. I mellomtiden, kok opp eddik, sukker, vann, knust laurbærblad, sorte pepperkorn, revet ingefær og rød chili i skiver. Hel laken over rødløk skåret i supertynne skiver og avkjøl. Legg lakseskivene i og la den trekke natten over.
-
Trinn 3
Pisk rømme, finhakket dill og pepper stivt. Smak til med salt.
-
Trinn 4
Anrett lakseskiver på tallerkener og topp med rødløkskiver fra laken. Legg på rugbrødstaver og små rømmeklatter og topp med ruccula eller baby leaf og dill.
Denne retten egner seg godt på påskebuffeen. Lag stor porsjon og anrett på et stort fat!