Hopp til innhold

Stekt laks med salsa romesco

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
152 planlagt
Stekt laks med salsa romesco

Salmon salsa! Romesco er en spicy, spansk saus som er spesielt godt egnet til fiskeretter, som her – saftige, pannestekte laksestykker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Laksefilet naturell 500g Godehav
2 stk
Rød paprika
3 stk
Tomat
1 stk
Rød chili
100 gr
Mandler REMA 1000
300 gr
Poteter
1 stk
Sitron
10 ss
Olivenolje REMA 1000
1 ts
Hvitvinseddik
2 fedd
Hvitløk

Slik gjør du

Trinn 1

Sett stekeovnen på 230°C. Salsa Romesco: Del opp paprika, tomater og chili og skrell hvitløksfedd. Ha litt olje i en varm panne og rist grønnsakene sammen med mandler.

Trinn 2

Ha det i en blender eller bruk en stavmikser. Tilsett hvitvinseddik, olivenolje (5/10) og salt og kjør til en smidig saus. Smak til med evt. mer salt. Vask og skjær poteter i båter, vend dem i olivenolje (4/10), salt og pepper og stek dem brune og fine i ovnen.

Trinn 3

Ha salt og pepper på laksen og stek i resten av olivenoljen til den er brun på den ene siden. La den hvile. Server laksen med stekte poteter, salsa romesco og sitronbåter.