Stekt laks med salsa romesco

Salmon salsa! Romesco er en spicy, spansk saus som er spesielt godt egnet til fiskeretter, som her – saftige, pannestekte laksestykker.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett stekeovnen på 230°C. Salsa Romesco: Del opp paprika, tomater og chili og skrell hvitløksfedd. Ha litt olje i en varm panne og rist grønnsakene sammen med mandler.
Trinn 2
Ha det i en blender eller bruk en stavmikser. Tilsett hvitvinseddik, olivenolje (5/10) og salt og kjør til en smidig saus. Smak til med evt. mer salt. Vask og skjær poteter i båter, vend dem i olivenolje (4/10), salt og pepper og stek dem brune og fine i ovnen.
Trinn 3
Ha salt og pepper på laksen og stek i resten av olivenoljen til den er brun på den ene siden. La den hvile. Server laksen med stekte poteter, salsa romesco og sitronbåter.