Stekt laks med lun potetsalat

Stekt laks har blitt en skikkelig hverdagsklassiker – disse ferske laksestykkene med hjemmelaget potetsalat til, er en kombinasjon du garantert vil lage igjen og igjen.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Ha salt på laksen og la den stå i 15 minutter.
Trinn 2
Stek fisken i varm solsikkeolje på den ene siden til fisken er stekt halvt igjennom. Snu fisken, ha i smør og revet skall av en vasket sitron. Ha på lokk, trekk pannen fra varmen og la fisken trekke ferdig.
Trinn 3
Skrell og skjær potetene i skiver. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kok egg. Grovhakk vasket purre og sylteagurk og ha det i en bolle sammen med potetskivene.
Trinn 4
Vend forsiktig inn lettrømme og egg kuttet i biter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Server potetsalaten sammen med laksen.