Hopp til innhold

Sashimisalat med appelsin

3.8 i snitt
Tidsbruk 15 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
117 planlagt
Sashimisalat med appelsin

Sashimisalat slår aldri feil. Rå laks er nydelig, og sammen med appelsin og sesamolje er det en uslåelig kombinasjon. En enkel og smakfull rett.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

600 gr
Laks av sushikvalitet (Fiskeriet, Lofoten eller Salma)
2 stk
Appelsiner
0.5 dl
Soyasaus
1 ss
Sesamolje
1 ts
Hvitløk, finrevet
1 ss
Ingefær, finrevet
1 ts
Rød chili, finhakket

Tilbehør

1 neve
Frisk koriander
4 ss
Sesamfrø
1 stk
Lime
1 pose
Grønnsaksris
2
Vårløk

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell appelsin og skjær i terninger. Damp grønnsaksris som anvist på pakken.

Trinn 2

Dressing: Bland ingrediensene i en liten skål.

Trinn 3

Fordel grønnsaksrisen på et fat. Skjær laksen i tynne skiver og legg pent på toppen av risen. Dryss over over appelsin, snittet vårløk og koriander.

Trinn 4

Serveres umiddelbart. Dressingen kan helles lett over eller serveres ved siden av.

TIPS

Sashimisalaten passer ypperlig sammen med ris eller blomkålris.