Hopp til innhold

Salmalaks med soyasjy og spinat

5.0 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
196 planlagt
Salmalaks med soyasjy og spinat
Soyasmør er helt fantastisk til salmalaks. Pass på at du ikke steker laksen for mye, og at det ikke koker etter at du har hatt soyasaus i smøret.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Salmalaks

750 gr
Salmalaks
1 ss
Sesamfrø

Bladspinat

200 gr
Bladspinat
1 fedd
Hvitløk
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Garnityr

2 stk
Sitroner

Soyasjy

250 gr
Smør
1 stk
Sjalottløk
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Finnhakket koriander, eller persille
1 dl
Soyasaus

Slik gjør du

Trinn 1

Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett finhakket løk og hvitløk, fres det litt i smøret før du tilsetter soyasaus og finhakkede urter. Ikke la sausen koke etter at du har tilsatt soyasaus.

Trinn 2

Vend laksen i sesamfrø og brun den raskt i en teflonpanne – ca. 30–40 sekunder på hver side. Skjær den i skiver og hell over soyasjyen.

Trinn 3

Ha spinaten i pannen med litt olje. Tre et hvitløksfedd på en gaffel og rør i spinaten til den faller sammen. Smak til med salt og pepper. Server sitronbåter til.