Salmalaks med soyasjy og spinat
Soyasmør er helt fantastisk til salmalaks. Pass på at du ikke steker laksen for mye, og at det ikke koker etter at du har hatt soyasaus i smøret.
Velg antall personer
Voksne
4
Barn
0
Slik gjør du
-
Trinn 1
Brun smøret til det er nøttebrunt. Tilsett finhakket løk og hvitløk, fres det litt i smøret før du tilsetter soyasaus og finhakkede urter. Ikke la sausen koke etter at du har tilsatt soyasaus.
-
Trinn 2
Vend laksen i sesamfrø og brun den raskt i en teflonpanne – ca. 30–40 sekunder på hver side. Skjær den i skiver og hell over soyasjyen.
-
Trinn 3
Ha spinaten i pannen med litt olje. Tre et hvitløksfedd på en gaffel og rør i spinaten til den faller sammen. Smak til med salt og pepper. Server sitronbåter til.
Prøv også