Hopp til innhold

Salmalaks i varm soyasaus

2.9 i snitt
Tidsbruk 10 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
8 ingredienser
126 planlagt
Salmalaks i varm soyasaus

Den varme sausen med soyasaus, chili og koriander bidrar til at laksen får en lett varmebehandling. Jo lengre tid det går fra du heller over sausen til den serveres, desto mindre rå blir fisken.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Laks

240 gr
Salmalaks

Soyasaus

1 stk
Sjalottløk
0.3 stk
Rød chili
1 dl
Olivenolje
6 ss
Soyasaus
4 kvist
Koriander

Topp med

50 gr
Vårløk, finsnittet
4 stk
Reddiker

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt salmalaksen i 5 mm tykke skiver og legg flatt utover på tallerkener. Ca. 6 skiver til hver porsjon.

Trinn 2

Finkuttet sjalottløk og chili varmes opp i olivenolje. Kok i 10 sekunder. Tilsett hakket koriander og soyasaus. Hell sausen direkte over fisken på hver tallereken. Topp med strimlet vårløk og reddik.

Oppbevar finkuttet reddik i kaldt vann dersom du ikke skal servere med en gang.