Hopp til innhold

Røkt laks med créme fraîche

5.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
6 ingredienser
279 planlagt
Røkt laks med créme fraîche

Her kommer den klassiske kombinasjonen av røkelaks, dill, sitron og crème fraiche i ny utgave. Dette er en av de enkleste forrettene du kan lage.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Krutonger

2 skive
Brød
1 ss
Olivenolje

Laks

200 gr
Røkt laks

Crème fraîche

1 stk
Crème fraîche
1 ss
Presset sitron
1 ss
Hakket dill

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær vekk skorpen på brødskivene og del dem i små krutonger. Rist i varm panne med litt olje. Legg dem på et kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje. Fordel lakseskivene på tallerkener.

Trinn 2

Visp creme fraiche stivt, tilsett presset sitron og hakket dill og smak til med salt og pepper. Lag små ”egg” av crème fraîche med to teskjeer dyppet i vann. Server røkelaksen med krutonger og crème fraîche-egg på toppen og pynt med små dillkvaster.