Røkelakssmørbrød
Denne lette sommermiddagen tar litt tid, men på hjemmebakt focaccia smaker den friske røkelaksmiksen fantastisk – vel verd å vente litt på!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Foccaccia: bland mel,salt og gjær (en halv pose gjær for hver liter mel). Bland inn lunkent vann 37°C (5 dl for hver liter hvetemel) og olje til en grøtete konsistens.
-
Trinn 2
Dekk med plast og la det heve i 30 minutter.
-
Trinn 3
Hell deigen i en langpanne med bakepapir. Drypp litt god olivenolje over og fordel deigen i langpannen med fingertuppene. Dryss på litt Maldon salt. Stek focacciaen på maks varme på midterste rille til den er gyllen. Det tar 10-15 minutter, men følg med – med så sterk varme kan den fort bli brent. Avkjøl brødet litt og del i store stykker.
-
Trinn 4
Bland Crème Fraîche med salt og pepper og smak til med sitron. Vend inn vasket spinat. Skjær laksen i skiver. Del focacciastykkene i to på langs og legg på salat og røkelaks. Server!
Topp med finsnittet vårløk.