Røkelaksrulade med estragonolje

Hjemmelaget urtekremost gjør denne lakserulladen til noe helt spesielt. En frisk eplesalat, en syrlig dressing og en fargerik estragonolje skaper en flott helhet.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Mise en place røkelaks: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
Trinn 2
Anrett på tallerken sammen med eplesalat, creme fraichedressing og estragonolje.
Trinn 3
Eplesalat: Rens salat og legg den i iskaldt vann. Sil av vannet og tørk godt. Bland salat med olivenolje, eddik, salt og pepper. Skjær eple i tynne strimler og bland.
Trinn 4
Creme fraiche-dressing: Bland alle ingrediensene og smak til med salt og pepper.
Trinn 5
Skjær røkelaks i tynne skiver. Legg seks og seks skiver på plastfolie.
Trinn 6
Urteost: Bland sammen kremost hakkede urter, sitronsaft, salt og pepper.
Trinn 7
Legg en stripe av denne urteosten på røkelaksskivene. Rull laksen sammen til en rullade og pakk den i plastfilm. Sett rullene kaldt slik at de får satt seg. Pakk rullene ut av plasten og skjær dem i 16 biter.
Trinn 8
Estragonolje: Ha olje i en hurtigmikser. Rens estragonbladene fra stilken. Ha bladene i oljen sammen med salt og pepper. Kjør til en grønn olje. Smak til med salt og pepper.