Purreløksdampet laks med potetstappe
Når vi har så god tilgang på laks i dette landet gjelder det å gripe middagsmulighetene denne flotte råvaren byr på. Her er en enkel og smakfull rett med potetstappe.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Potetstappe: Skrell og del potetene i biter og kok dem godt møre i vann. Hell av kokevannet. Tilsett melk og smør og mos til grov stappe. Smak til med pepper.
-
Trinn 2
Mens potetene koker: Skjær gulrøtter og purre i skiver. Kok opp buljong. Smelt litt smør i pannen. Krydre laksefi letene med pepper og stek gylne på den ene siden. Snu fi sken, tilsett purre, gulrot og buljong. Sett på lokk og la det hele surre i ca. 5 minutter på svak varme.
Press sitron over laksen og dryss over finhakket persille eller andre friske urter rett før servering.