Hopp til innhold

Purreløksdampet laks med potetstappe

4.6 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
2 413 planlagt
Purreløksdampet laks med potetstappe

Når vi har så god tilgang på laks i dette landet gjelder det å gripe middagsmulighetene denne flotte råvaren byr på. Her er en enkel og smakfull rett med potetstappe.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Laks

500 gr
Laksefilet naturell
1 ss
Smør
1 klype
Pepper

Grønnsaker

3 stk
Gulrot
1 stk
Purreløk
1 terning
Grønnsaksbuljong
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Potetstappe

800 gr
Poteter
1.5 dl
Lettmelk
2 ss
Smør
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Potetstappe: Skrell og del potetene i biter og kok dem godt møre i vann. Hell av kokevannet. Tilsett melk og smør og mos til grov stappe. Smak til med pepper.

Trinn 2

Mens potetene koker: Skjær gulrøtter og purre i skiver. Kok opp buljong. Smelt litt smør i pannen. Krydre laksefi letene med pepper og stek gylne på den ene siden. Snu fi sken, tilsett purre, gulrot og buljong. Sett på lokk og la det hele surre i ca. 5 minutter på svak varme.

Press sitron over laksen og dryss over finhakket persille eller andre friske urter rett før servering.