Posjert laks med agurksalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Posjert laks med agurksalat

Posjert laks med agurksalat

Ingen vurderinger
Posjert laks med agurksalat

Å koke uten å koke? Å posjere fisken høres ganske flott ut, men betyr rett og slett at du legger den i vann med temperatur under kokepunktet. Her serverer du den posjerte laksen med en herlig søt og syrlig agurksalat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Poteter

600 gr
Poteter, løsvekt

Agurksalat

1 stk
Agurk
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 dl
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 dl
Eddik 7% klar

Laks

500 gr
Laksefilet naturell
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Rørt smør

2 ss
Finhakket dill
0.5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
200 gr
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok potetene. Agurksalat: Kok lake av vann, sukker og eddik og avkjøl. Lag lange strimler av agurken og ha det i laken sammen med litt salt. La det trekke i minst 15 minutter.

  2. Trinn 2

    Kok opp lettsaltet vann. Legg laksen i og trekk kjelen av varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter.

  3. Trinn 3

    Rørt smør: Kok opp vann, trekk kjelen av varmen og pisk inn smør i terninger. Bland inn finhakket dill og smak til med litt salt. Server fisken med nykokte poteter, agurksalat og rørt smør.