Posjert laks med agurksalat
Å koke uten å koke? Å posjere fisken høres ganske flott ut, men betyr rett og slett at du legger den i vann med temperatur under kokepunktet. Her serverer du den posjerte laksen med en herlig søt og syrlig agurksalat.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok potetene. Agurksalat: Kok lake av vann, sukker og eddik og avkjøl. Lag lange strimler av agurken og ha det i laken sammen med litt salt. La det trekke i minst 15 minutter.
-
Trinn 2
Kok opp lettsaltet vann. Legg laksen i og trekk kjelen av varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter.
-
Trinn 3
Rørt smør: Kok opp vann, trekk kjelen av varmen og pisk inn smør i terninger. Bland inn finhakket dill og smak til med litt salt. Server fisken med nykokte poteter, agurksalat og rørt smør.