Posjert laks med agurksalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Posjert laks med agurksalat

Posjert laks med agurksalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
708 planlagt
Posjert laks med agurksalat

Å koke uten å koke? Å posjere fisken høres ganske flott ut, men betyr rett og slett at du legger den i vann med temperatur under kokepunktet. Her serverer du den posjerte laksen med en herlig søt og syrlig agurksalat.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Poteter

600 gr
Poteter, løsvekt

Agurksalat

1 stk
Agurk
1 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 dl
Sukker, 1 kg, Dansukker
1 dl
Eddik 7% klar

Laks

500 gr
Laksefilet naturell
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Rørt smør

2 ss
Finhakket dill
0.5 dl
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
200 gr
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene. Agurksalat: Kok lake av vann, sukker og eddik og avkjøl. Lag lange strimler av agurken og ha det i laken sammen med litt salt. La det trekke i minst 15 minutter.

Trinn 2

Kok opp lettsaltet vann. Legg laksen i og trekk kjelen av varmen. La fisken trekke i 8-10 minutter.

Trinn 3

Rørt smør: Kok opp vann, trekk kjelen av varmen og pisk inn smør i terninger. Bland inn finhakket dill og smak til med litt salt. Server fisken med nykokte poteter, agurksalat og rørt smør.