Pannestekt laks med gremolata

Tidsbruk 40 minutter
13 ingredienser
109 planlagt
Pannestekt laks med gremolata
Legg oppskrift
i handlelapp
Gremolata er en frisk, italiensk urtedressing som passer perfekt til fisk. Her servert til pannestekt laks, dampede aspargesbønner og ris.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Laksefilet med skinn
2 ss
Flytende akasiehonning
4 dl
Ris
1 pose
Aspargesbønner
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 ts
Salt

Gremolata

4 ss
Finhakket persille
3 ss
Finhakket dill
1 ss
Sitron, finrevet skall
1 fedd
Hvitløk, finrevet
6 ss
Extra virgin olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Tørk laksestykkene med kjøkkenpapir som ikke loer. Pensle med en blanding av olivenolje og honning. Krydre med salt og pepper. Stek med skinnsiden ned i varm panne med litt olje. Når skinnet er sprøtt snur du fisken forsiktig. Stek videre på medium varme til fisken er ferdigstekt. Behold gjerne en rosa kjerne.

Trinn 3

Gremolata: Bland olivenolje, persille, dill, sitronskall og hvitløk.

Trinn 4

Damp aspargesbønner til møre. Server laksefilet med gremolata, ris og aspargesbønner.