Olivenbakt laks med pepperrotdressing
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Bland salt og sukker, gni det inn i laksefileten og la den ligge i 15 minutter. Vask av saltet og tørk fileten med kjøkkenpapir. Del den i 16 biter og vend dem i olivenolje. Ha på kvernet hvit pepper og legg fisken på stekebrett. Bak fisken på 70 grader i ovn i ca. 15 minutter – den kan gjerne være litt rå i midten. Avkjøl laksen og dekk den med plast. Anrettes på fat med oliven og stivpisket pepperrotkrem.
-
Trinn 2
Pepperrotkrem: Finriv fersk pepperrot og bland sammen med eddik og sukker. Stivpisk crème fraîche og bland i pepperrotblandingen. Smak til med salt. Bløtlegg gelatinen i en bolle med en spiseskje vann. Varm opp i vannbad til gelatinen smelter. Hell denne i pepperrotkremen under kraftig visping. Sett kremen kaldt for å stivne.
Tips!
Salmalaksen kan bakes en dag før servering. Pepperrotkrem kan lages to dager før servering. Anrett to timer før servering og sett kaldt i kjøleskap.