Hopp til innhold

Limemarinert laks med kokos

Ingen vurderinger
Tidsbruk 105 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
235 planlagt
Limemarinert laks med kokos

Kokos, soya, lime, chili og koriander gir denne laksen en smak av Asia. Enkelt, smakfullt og delikat!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Salmalaks

400 gr
Salmalaks

Saus/Marinade

1 stk
Rød chili
1 neve
Koriander
2 stk
Saft av lime
2 ss
Olivenolje
4 dl
Kokosmelk
1 dl
Fløte
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk chili og koriander grovt. Spar noen blader koriander til pynt. Bland chili og koriander med resten av ingrediensene til marinaden i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser.

Trinn 2

Kutt laksen i 1 cm tykke “sashimi-skiver”. Legg skivene pent utover på et fat eller fordel på tallerkener. Hell marinaden over. Sett til marinering i kjøleskap i ca. 1 time.

Trinn 3

Ta laksen ut ½ time for servering. Dryss over litt grovhakket koriander.