Hopp til innhold

Laksesashimi med ponzusaus

3.5 i snitt
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
257 planlagt
Laksesashimi med ponzusaus
Denne retten er inspirert av det japanske kjøkkenet. Smaker ekstra godt med en frisk salat av agurk, reddik og fennikel.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Laks

125 gr
Salmalaks
3 stk
Vårløk

Salat

0.5 stk
Agurk
4 stk
Reddik
1 stk
Fennikel

Ponzusaus

1 dl
Soyasaus
1 ss
Riseddik
1 ts
Ingefær
1 stk
Lime

Garnityr

1 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Salat: Skjær agurken i to på langs og fjern kjernen med skje. Finsnitt agurk, reddik og fennikel og bland sammen.

Trinn 3

Skjær laksen i tynne skiver og legg dem flatt utover et fat. Skjær vårløk i tynne ringer og strø over laksen.

Trinn 4

Ponzusaus: Bland soyasaus, eddik, revet ingefær og presset lime. Ha sausen i en skål og server den sammen med laksesashimi og salat. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne og dryss over lakseskivene ved servering.

Tilsett noen tynne skiver rød chili i salaten hvis du ønsker en hottere variant!