Laksesashimi med ponzusaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Laksesashimi med ponzusaus

Laksesashimi med ponzusaus

3.5 i snitt
Laksesashimi med ponzusaus
Denne retten er inspirert av det japanske kjøkkenet. Smaker ekstra godt med en frisk salat av agurk, reddik og fennikel.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Laks

125 gr
Salmalaks
3 stk
Vårløk

Salat

0.5 stk
Agurk
4 stk
Reddik
1 stk
Fennikel

Ponzusaus

1 dl
Soyasaus
1 ss
Riseddik
1 ts
Ingefær
1 stk
Lime

Garnityr

1 ss
Sesamfrø

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Mise en place.

  2. Trinn 2

    Salat: Skjær agurken i to på langs og fjern kjernen med skje. Finsnitt agurk, reddik og fennikel og bland sammen.

  3. Trinn 3

    Skjær laksen i tynne skiver og legg dem flatt utover et fat. Skjær vårløk i tynne ringer og strø over laksen.

  4. Trinn 4

    Ponzusaus: Bland soyasaus, eddik, revet ingefær og presset lime. Ha sausen i en skål og server den sammen med laksesashimi og salat. Rist sesamfrø i en tørr stekepanne og dryss over lakseskivene ved servering.

Tilsett noen tynne skiver rød chili i salaten hvis du ønsker en hottere variant!