Laksesandwich med oliventapenade
Laks er kanskje den mest anvendelige fisken du kan finne, og servere. Her er en enkel og morsom variant som helt sikkert faller i smak både for store om små.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Druesalat: Ha appelsinbåter, fennikelskiver og druer i en bolle. Hell over vinaigrette og bland godt sammen.
-
Trinn 2
Sitronvinagrette: Ha sitronsaft og sennep i en liten bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle under stadig omrøring. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Slik griller du laksefilet: Pensle laksefiletene med olivenolje. Ha på salt og pepper eller en favorittkrydderblanding. Legg fiskestykkene på indirekte varme, legg på lokk og grill til den er ferdig. Smør på alle brødskivene med tapenade (olivenpuré). Ha salat oppå tapenaden på hver brødskive. Legg den ferdiggrillede fisken oppå hver av sandwichene.
-
Trinn 4
Tapenade: Kjør alle ingrediensene til en pure med en stavmikser. Smør på brødskivene.