Hopp til innhold

Laksefilet med soya, ingefær og ris

Ingen vurderinger
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
901 planlagt
Laksefilet med soya, ingefær og ris

Soyasaus med ingefær, hvitløk og purre er en magisk smakskombinasjon som brukes til alle typer sjømat i det asiatiske kjøkkenet. Prøv selv med laks!

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Stekt ris

3 dl
Middagsris
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Purre
2 stang
Stangselleri

Laks

10 gr
Finhakket ingefær
500 gr
Laksefilet
2 ss
Soyasaus
1 ss
Olje

Til topping

1 ss
Limesaft
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk ingefær og hvitløk og hakk rødløk, purre og stangselleri. Sett til side 1/3 av purren og rødløken til topping.

Trinn 2

Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Ha i laksefiletene, soyasaus og ingefær. Stek laksen i 5 minutter på den ene siden, snu og tilsett rødløk, purre, stangselleri og hvitløk. Stek videre i ca. 2 minutter.

Trinn 3

Ta laksen ut av pannen, skru opp varmen og stek rødløk, purre og hvitløk videre i et par minutter til grønnsakene begynner å bli litt brune i kantene. Tilsett den kokte risen og stek det videre i ca. 4 minutter, til også risen blir litt gyllen. Bland resten av purren og rødløken med limesaft og dryss over litt salt.

Trinn 4

Server den stekte risen med laksen oppå og topp med purre- og løkblandingen.

Det smaker godt med hakkede peanøtter og limesaft, enten i risen eller salaten.