Laksefilet med soya, ingefær og ris | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Laksefilet med soya, ingefær og ris

Laksefilet med soya, ingefær og ris

3.5 i snitt
Laksefilet med soya, ingefær og ris
Soyasaus med ingefær, hvitløk og purre er en magisk smakskombinasjon som brukes til alle typer sjømat i det asiatiske kjøkkenet. Prøv selv med stekt ris og laks.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Stekt ris

3 dl
Middagsris
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Purre
2 stang
Stangselleri

Laks

10 gr
Finhakket ingefær
500 gr
Laksefilet
2 ss
Soyasaus
1 ss
Olje

Til topping

1 ss
Limesaft
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk ingefær og hvitløk og hakk rødløk, purre og stangselleri. Sett til side 1/3 av purren og rødløken til topping.

  2. Trinn 2

    Ha litt olje i en middels varm stekepanne. Ha i laksefiletene, soyasaus og ingefær. Stek laksen i 5 minutter på den ene siden, snu og tilsett rødløk, purre, stangselleri og hvitløk. Stek videre i ca. 2 minutter.

  3. Trinn 3

    Ta laksen ut av pannen, skru opp varmen og stek rødløk, purre og hvitløk videre i et par minutter til grønnsakene begynner å bli litt brune i kantene. Tilsett den kokte risen og stek det videre i ca. 4 minutter, til også risen blir litt gyllen. Bland resten av purren og rødløken med limesaft og dryss over litt salt.

  4. Trinn 4

    Server den stekte risen med laksen oppå og topp med purre- og løkblandingen.

Det smaker godt med hakkede peanøtter og limesaft, enten i risen eller salaten.