Hopp til innhold

Laks på spinat med soyasjy

3.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
16 ingredienser
153 planlagt
Laks på spinat med soyasjy

Norsk laks med asiatisk vri! Soyasjy og sprøstekt laks er en fantastisk kombinasjon.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

125 gr
Fullkornsris

Spinat

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
200 gr
Frisk bladspinat
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Laksefilet

500 gr
Laksefilet naturell
0.3 ts
Pepper
1 klype
Salt
1 ss
Olivenolje

Soyasjy

0.5 dl
Soyasaus
4 ss
Olivenolje
2 ss
Sesamolje
4 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

Trinn 1

Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en panne og fres løken godt. Tilsett spinat og la den falle litt sammen. Sett til side og tilsett salt og pepper.

Trinn 2

Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olje på middels varme til den får en fin skorpe og rosa kjerne, ca. 8 minutter. Bland sammen olivenolje, sesamolje, eddik og soyasaus. Soyasjyen kan serveres lun eller kald.

Trinn 3

Anrett spinat sammen med laks. Topp med soyasjyen, limesaft og revet limeskall. Server med kokt ris.

Smaksett retten med hakket frisk koriander.