Laks på spinat med soyasjy | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Laks på spinat med soyasjy

Laks på spinat med soyasjy

3.0 i snitt
Laks på spinat med soyasjy

Norsk laks med asiatisk vri! Soyasjy og sprøstekt laks er en fantastisk kombinasjon.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Ris

125 gr
Fullkornsris

Spinat

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Løk
200 gr
Frisk bladspinat
1 stk
Lime
1 ss
Olivenolje
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Laksefilet

500 gr
Laksefilet naturell
0.3 ts
Pepper
1 klype
Salt
1 ss
Olivenolje

Soyasjy

0.5 dl
Soyasaus
4 ss
Olivenolje
2 ss
Sesamolje
4 ss
Eplecidereddik

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok risen etter anvisningen på pakken. Finhakk hvitløk og løk. Varm olivenolje i en panne og fres løken godt. Tilsett spinat og la den falle litt sammen. Sett til side og tilsett salt og pepper.

  2. Trinn 2

    Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i olje på middels varme til den får en fin skorpe og rosa kjerne, ca. 8 minutter. Bland sammen olivenolje, sesamolje, eddik og soyasaus. Soyasjyen kan serveres lun eller kald.

  3. Trinn 3

    Anrett spinat sammen med laks. Topp med soyasjyen, limesaft og revet limeskall. Server med kokt ris.

Smaksett retten med hakket frisk koriander.