Hopp til innhold

Laks med smørdampede grønnsaker

5.0 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
250 planlagt
Laks med smørdampede grønnsaker

Hold dampen oppe! Smørdampede grønnsaker beholder mer av den gode smaken og næringsstoffene. Med grillet laks er dette en herlig sommerklassiker.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Hodekål
1 stk
Sitron
3 dl
Lettrømme Tine
500 gr
Nypoteter
2 stk
Gulrot
1 pk
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Brokkoli
1 potte
Dill, liten
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene. Stek laksen etter anvisning på pakken.

Trinn 2

Kok opp litt vann, smør og litt salt og pepper i en kjele. Del grønnsakene i grove biter og ha dem i kjelen. Damp dem møre under lokk.

Trinn 3

Smak rømmen til med finhakket dill og sitron. Server laksen med potetene, de dampede grønnsakene og rømmedressingen.