Hopp til innhold

Laks med kryddersmør og rissalat

Ingen vurderinger
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
204 planlagt
Laks med kryddersmør og rissalat

Rissalat er perfekt sommermat som passer til en rekke retter – her gir den asiatiske assosiasjoner til laksemiddagen, toppet med et småspicy kryddersmør.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pk
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Rød paprika
1 boks
Maiskorn REMA 1000
1 stk
Lime
1 pk
Vårløk
4 dl
Middagsris REMA 1000
1 ts
Karri
1 fedd
Hvitløk
1 klype
Kajennepepper
4 ss
Olivenolje REMA 1000
4 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Rissalat: Kok ris og avkjøl den litt. Bland inn mais, finhakket paprika og vårløk i skiver. Smak til med salt, kajennepepper, limesaft og olivenolje.

Trinn 2

Kryddersmør: Bland romtemperert smør, finhakket hvitløk, karri, salt og kajennepepper. Stek laksen etter anvisning på pakken. Server laksen sammen med rissalaten, toppet med kryddersmør.

En frisk yoghurtdressing smaker godt til.