Laks med hjertesalat og rømmedressing | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Laks med hjertesalat og rømmedressing

Laks med hjertesalat og rømmedressing

4.6 i snitt
Laks med hjertesalat og rømmedressing

Sprøgrillet hjertesalat er fint tilbehør til ovnsbakt laks. Ønsker du en mildere rømmedressing, er det bare å bruke mindre chili og hvitløk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Dressing

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 dl
Lettrømme
0.5 stk
Lime
0.5 ts
Sukker

Laks

500 gr
Laksefilet naturell
0.5 stk
Lime
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olivenolje

Salat

1 pk
Hjertesalat

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 170°C.

  2. Trinn 2

    Finhakk hvitløk og chili og bland med lettrømme. Tilsett presset lime og sukker og la dressingen stå og trekke mens du lager resten.

  3. Trinn 3

    Ha laksen i en ildfast form. Press over limesaft og krydre med nykvernet pepper. Tilsett olivenolje og stek laksen i ovnen på 170°C til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter.

  4. Trinn 4

    Del hjertesalaten i fire båter og grill dem raskt på høy varme på alle sider til de har fått en lett gyllen overflate. (Kan også stekes i pannen). Server laksen og hjertesalaten sammen med rømmedressingen.

Server gjerne med litt frisk dill på toppen.