Hopp til innhold

Laks med hjertesalat og rømmedressing

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
10 ingredienser
635 planlagt
Laks med hjertesalat og rømmedressing

Sprøgrillet hjertesalat er fint tilbehør til ovnsbakt laks. Ønsker du en mildere rømmedressing, er det bare å bruke mindre chili og hvitløk.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Dressing

2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rød chili
1 dl
Lettrømme
0.5 stk
Lime
0.5 ts
Sukker

Laks

500 gr
Laksefilet naturell
0.5 stk
Lime
1 klype
Nykvernet pepper
1 ss
Olivenolje

Salat

1 pk
Hjertesalat

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 170°C.

Trinn 2

Finhakk hvitløk og chili og bland med lettrømme. Tilsett presset lime og sukker og la dressingen stå og trekke mens du lager resten.

Trinn 3

Ha laksen i en ildfast form. Press over limesaft og krydre med nykvernet pepper. Tilsett olivenolje og stek laksen i ovnen på 170°C til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter.

Trinn 4

Del hjertesalaten i fire båter og grill dem raskt på høy varme på alle sider til de har fått en lett gyllen overflate. (Kan også stekes i pannen). Server laksen og hjertesalaten sammen med rømmedressingen.

Server gjerne med litt frisk dill på toppen.