Laks med hjertesalat og rømmedressing

Sprøgrillet hjertesalat er fint tilbehør til ovnsbakt laks. Ønsker du en mildere rømmedressing, er det bare å bruke mindre chili og hvitløk.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 170°C.
-
Trinn 2
Finhakk hvitløk og chili og bland med lettrømme. Tilsett presset lime og sukker og la dressingen stå og trekke mens du lager resten.
-
Trinn 3
Ha laksen i en ildfast form. Press over limesaft og krydre med nykvernet pepper. Tilsett olivenolje og stek laksen i ovnen på 170°C til nesten gjennomstekt, ca. 8 minutter.
-
Trinn 4
Del hjertesalaten i fire båter og grill dem raskt på høy varme på alle sider til de har fått en lett gyllen overflate. (Kan også stekes i pannen). Server laksen og hjertesalaten sammen med rømmedressingen.
Server gjerne med litt frisk dill på toppen.