Laks med grønn risotto

Prima primo som saftig sommermat? Risotto serveres som regel som primo – forrett. Denne laksemiddagen er et herlig unntak fra regelen!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok opp buljong. Finhakk løk og hvitløk og fres blankt i olivenolje i en vid kjele. Tilsett risottorisen og fres den lett sammen med løken. Ha i hvitvinseddik og la det dampe ut. Spe med den varme grønnsaksbuljongen litt etter litt mens du rører i risen.
-
Trinn 2
Når risen er al dente, det tar ca. 18 minutter, vend inn vasket, grovhakket spinat. Smak til med salt, pepper og litt ekstra olivenolje.
-
Trinn 3
Del agurken(e) i to på langs og skrap ut kjernen med en teskje, kutt agurken(e) i terninger. Vend terningene inn i risottoen rett før servering.
-
Trinn 4
Stek eller grill laksen etter anvisning på pakken. Server sammen med risottoen.
For en mer kremet risotto, rør inn litt Crème Fraîche i risottoen til slutt.