Karristekt laks med brokkolikrem
Sesam, sesam, laks deg opp! Som urteplante var sesam sentral i både matlaging og mystikk i oldtidens Midtøsten. De oljerike frøene har et bredt kulinarisk repertoar, fra olje til bakverk, og som smaksetter i middagsretter. Laks og sesamfrø er en av de virkelig gode kombinasjonene.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del brokkoli i små buketter og skrell og skjær stilken i terninger. Kok i lettsaltet vann til den er mør. Sil av vannet og kjør det glatt i en blender. Tilsett smør og melk til kremet konsistens. Smak til med salt og pepper. Denne kan serveres både kald og varm.
-
Trinn 2
Skrell og skjær løken i tynne skiver, bland løk med eddik og la den marinere i 5-10 minutter. Sil av eddiken og skyll løken i kaldt vann. Skrell eple og agurk, fjern kjernen på begge og skjær i strimler. Kutt chili i tynne skiver. Tilpass mengden chili etter eget ønske. Bland løk, eple, agurk og chili.
-
Trinn 3
Ha karri, sesamfrø, salt og nykvernet pepper på laksen og stek den gyllen i en panne med litt olje.
-
Trinn 4
Server laks med brokkolikrem og eple- og agurksalat.
Friske urter passer fint på toppen av denne retten. Når man marinerer løk i eddik blir løken mildere og får en rundere smak.