Karristekt laks med brokkolikrem | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Karristekt laks med brokkolikrem

Karristekt laks med brokkolikrem

5.0 i snitt
Karristekt laks med brokkolikrem

Sesam, sesam, laks deg opp! Som urteplante var sesam sentral i både matlaging og mystikk i oldtidens Midtøsten. De oljerike frøene har et bredt kulinarisk repertoar, fra olje til bakverk, og som smaksetter i middagsretter. Laks og sesamfrø er en av de virkelig gode kombinasjonene.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Brokkolikrem

1 stk
Brokkoli
1 dl
Helmelk
1 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Eple- og agurksalat

1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Grønt eple
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
1 dl
Eplecidereddik

Laks

500 gr
Laksestrimler
1 ss
Karri
2 ss
Sesamfrø
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Del brokkoli i små buketter og skrell og skjær stilken i terninger. Kok i lettsaltet vann til den er mør. Sil av vannet og kjør det glatt i en blender. Tilsett smør og melk til kremet konsistens. Smak til med salt og pepper. Denne kan serveres både kald og varm.

  2. Trinn 2

    Skrell og skjær løken i tynne skiver, bland løk med eddik og la den marinere i 5-10 minutter. Sil av eddiken og skyll løken i kaldt vann. Skrell eple og agurk, fjern kjernen på begge og skjær i strimler. Kutt chili i tynne skiver. Tilpass mengden chili etter eget ønske. Bland løk, eple, agurk og chili.

  3. Trinn 3

    Ha karri, sesamfrø, salt og nykvernet pepper på laksen og stek den gyllen i en panne med litt olje.

  4. Trinn 4

    Server laks med brokkolikrem og eple- og agurksalat.

Friske urter passer fint på toppen av denne retten. Når man marinerer løk i eddik blir løken mildere og får en rundere smak.