Hurtigravet laks med blomkålkrem
Slik graver du din egen – laks! En time i kjøleskap med god lake er alt som skal til. Når du så steker den kjapt på én side og serverer med en mild blomkålpuré, blir dette en original vri på gravlaks.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Stek fisken kjapt på en side på høy varme til den får en god skorpe. (Slik at den er gravet på den ene siden og stekt på den andre siden.) Press noen dråper sitron over lakseskivene.
-
Trinn 2
Skjær laksen i 1,5 cm tykke skiver. Bland salt, sukker, nykvernet pepper og hakket dill og dryss det over lakseskivene. Ha akevitten over til slutt og la fisken marinere i ca. 1 time i kjøleskap.
-
Trinn 3
Kutt blomkålen i jevne biter og kok den mør. Hell av vannet og damp tørt. Kjør blomkålen til puré i blender eller med stavmikser med smør. Smak til med salt. Ta gjerne av noen pene, små blomkålbuketter til garnityr før du kjører til puré. Server hurtiggravet stekt laks og blomkålkrem med sitronbåter.