Hopp til innhold

Gratinert laks med crème fraîche

3.7 i snitt
Tidsbruk 55 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
9 ingredienser
1 593 planlagt
Gratinert laks med crème fraîche

Ovnsbakt laks med nypoteter? det høres godt ut, og smaker enda bedre! Crème Fraîche gir ekstra frisk forsommersmak til denne herlige familiefavoritte.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Laksefilet naturell 500g Godehav
1 stk
Crème fraîche Tine
1 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
1 stk
Rødløk
300 gr
Poteter
1 stk
Agurk
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 ss
Timian, tørket
2 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180?C. Kok potetene. Legg laksen i en ildfast smurt form. Visp sammen crème fraîche og egg med timian og salt.

Trinn 2

Fordel urterøren over laksen og bak fisken i ovnen i ca. 10-15 minutter.

Trinn 3

Skjær kokte poteter og løk i tynne skiver og bland alt med olivenolje, hvitvinseddik, salt og pepper. Server laksen sammen med potetsalaten.

Skjær agurk i strimler med en ostehøvel og bland den med potetsalaten.