Glasert laks med sitronris

Gla’ og glasert! Laksen er fantastisk i en miks av søte, pikante smaker. I denne retten tilfører du litt syrlighet til risen for å gjøre smakskombinasjonen komplett.
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Ha ris, litt salt og solsikkeolje i en kasserolle. Ha i dobbelt så mye vann som ris. Vask og skjær sitronen(e) i fire og ha det i kasserollen. Legg på lokk og kok risen i ca. 7 minutter. Ta risen av varmen og la den trekke i ytterligere 7 minutter. Bland brunt sukker, kajennepepper, karri, salt og pepper. Fordel blandingen på toppen av laksefiletene.
Trinn 2
Varm pannen godt, ha i litt solsikkeolje og stek fisken med kryddersiden ned til det danner seg en mørk skorpe. Ha soyasaus i pannen og rist pannen lett for å fordele sausen og trekk pannen til side. Snu fisken og trekk i noen minutter. Finhakk chili og wok den sammen med resten av grønnsakene i Thai Wok’en. Smak til med østerssaus, salt og pepper. Server laksen med wokede grønnsaker og sitronris.