Currystekt salmalaks og mangosalat | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Currystekt salmalaks og mangosalat

Currystekt salmalaks og mangosalat

3.8 i snitt
Currystekt salmalaks og mangosalat
Her er tilbehøret like viktig som hovedråvaren. For den sterke og syrligsøte salaten med inspirasjon fra Sørøst-Asia smaker helt fantastisk!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Salmalaks

750 gr
Salma loin
1 ts
Karripulver
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Sort pepper
2 ss
Rapsolje

Salat

2 stk
Tomater
1 stk
Rødløk 4-pk
1 stk
Agurk
1 stk
Mango
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Topp med

1 potte
Koriander

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Krydre laksefileten med karri, salt og pepper. Ha rapsolje i kald panne, varm opp og legg i laksen. Stek på den ene siden til den har fått en fin, gyllen skorpe. Snu laksen og stek den raskt på den andre siden. Fisken skal ha en rå kjerne.

  2. Trinn 2

    Skjær tomater, rødløk og skrellet agurk i tynne skiver. Skrell og kutt mangoen i skiver og deretter i tynne strimler. Del chilien i to på langs og skrap ut hinner og frø med en teskje. Finhakk.

  3. Trinn 3

    Bland sammen chili, limesaft, olivenolje og salt. Vend det inn med grønnsakene og server med rikelige mengder hakket koriander.

Dryss ristede sesamfrø over salaten ved servering.