Bakt laks med squash og purre | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Laks Bakt laks med squash og purre

Bakt laks med squash og purre

4.0 i snitt
Bakt laks med squash og purre
La folie! Papillote er fransk og beskriver retter som pakkes inn i folie før de bakes. Den franske betydningen av folie derimot, er galskap – og det ville nesten være galskap å ikke prøve denne ekstra saftige laksemiddagen.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Grønnsaker

1 stk
Squash
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 stk
Purreløk
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
4 ss
Olivenolje

Laks

500 gr
Laksefilet naturell
1 klype
Salt

Potet

250 gr
Nypoteter

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bak i ovnen opp til 30 minutter. Lager du pakker, vil det ta noe kortere tid. Sjekk underveis. Serveres med kokte poteter.

  2. Trinn 2

    Sett ovnen på 200°C eller fyr opp grillen. Kok potetene. Skjær squash, purre og tomater i tynne skiver og bland det med olivenolje, sitron, salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Fordel halvparten av grønnsakene i en ildfast form, legg på laksestykkene, ha på litt salt og ha resten av grønnsakene på toppen. Evt. kan du bruke aluminiumsfolie til å lage laksepakker med samme fremgangsmåte som i ildfast form