Bakt laks med smørsaus og brokkoli
Ved å ovnsbake filetene på under hundre grader beholder kjernen den rene, oransje laksefargen. Fisken får også en fast, fin konsistens. Brokkolibuketter og dillsmørsaus gir retten et klassisk preg.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place. Sett ovnen på varmluft 90°C.
-
Trinn 2
Laksen legges på et smurt stekebrett eller i en ildfast form, saltes og bakes i ca. 15-20 minutter.
-
Trinn 3
Saus: Finhakk sjalottløk og ha den i en kjele sammen med vinen. Kok opp og reduser til nesten all væske er borte. Tilsett fløte, kok opp og reduser til halvparten. Ta sausen av varmen og rør inn smør, litt etter litt. Smak til med salt og sitron. Bland inn finhakket gressløk rett for servering.
-
Trinn 4
Del brokkolien i buketter og ha dem i kokende lettsaltet vann tilsatt smør (2 ss pr. brokkoli). Brokkolien skal ikke kokes helt mør, kun gis en rask forvelling – ca. 2 minutter. Server den bakte laksen med brokkoli og smørsaus og svart lodderogn.
Bruk gjerne steketermometer når du baker laksen, da blir den perfekt! Laksen skal ha en kjernetemperatur på 50°C.