Bakt laks med grønnkål

Laks, eple og fennikel, som er en svært god match, blir her innrammet av en syrlig smørsaus.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Legg laksen på et stekebrett og pensle med smeltet smør. Krydre fisken med salt og revet sitronskall. Bak laksen på 120 °C i ca. 15 minutter.
-
Trinn 2
Skjær vekk den grove stilken på grønnkålen. Kok bladene i smørvann i ca. 2 minutter. Legg dem på rist og stek i ovn på 120 °C i ca. 10-15 minutter, da blir de sprø.
-
Trinn 3
Kutt fennikel, løk og eple i terninger. Stek løken i olje i en kasserolle i ca. 6 minutter. Tilsett fennikel og stek i 2 minutter til. Vend så inn eple og fres i enda ett minutt til alt blir mørt.
-
Trinn 4
Smørsaus: Kok opp finkuttet løk og hvitvin, reduser til halvparten, tilsett fløte og kok inn til halvparten igjen. Pisk inn smør i terninger og tilsett gressløk og rogn. Smak til med presset sitron.