Hopp til innhold

Fiskekaker med potetmos og dressing

Ingen vurderinger
Tidsbruk 20 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
13 ingredienser
219 planlagt
Fiskekaker med potetmos og dressing

Med blandet råkost og rømmedressing blir denne hverdagsklassikeren ekstra frisk og fristende.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Potetmos

600 gr
Mandelpoteter
1 dl
Melk
1 ss
Smør
1 klype
Salt

Råkost

4 stk
Gulrøtter
2 ts
Presset sitron
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt

Ingefærdressing

1 dl
Lettrømme
10 gr
Finhakket ingefær
1 klype
Salt

Fiskekaker

1 pk
Fiskekaker
1 ss
Smør til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Potetmos: Skrell potetene og del dem i mindre biter. Ha dem i en gryte, dekk med vann og kok til de er møre. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i gryta. Knus potetene med en potetstapper eller en tresleiv. Spe med melk mens du arbeider potetene sammen til en mos. Tilsett smør og smak til med salt.

Trinn 2

Råkost: Riv gulrøttene på et råkostjern. Ha det i en bolle sammen med olivenolje, salt og sitronsaft. Bland godt og sett til side.

Trinn 3

Ingefærdressing: Bland rømme med finhakket ingefær i en liten bolle og tilsett salt.

Trinn 4

Stek fiskekakene i smør på middels varme til de er godt gjennomvarmet. Server med potetmos, råkostsalat og ingefærdressing.