Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fisk med dill – Chả Cá Lã Vọng

Tidsbruk 50 minutter
12 ingredienser
948 planlagt
Fisk med dill – Chả Cá Lã Vọng
Klikk og dra
til kalenderen
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
En herlig Hanoi-spesialitet! Chả Cá er en så populær rett i Hanoi at den i sin tid ga navn til gaten der den hadde sin opprinnelse. Her serverer du den med hjemmelaget, sursøt Nuóc Châm-saus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin frossen, 4x125 g, Godehav
1 pakke
Ingefær
1 potte
Dill, liten
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 dl
Middagsris, REMA 1000
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Gurkemeie
1 ss
Brunt sukker (Raffinade løs) 500 g, Dansukker
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Fiskesaus

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Kok ris etter anvisning på pakken. Skrell og knus ingefæren med den flate delen av kniven. Finhakk ingefær, halvparten av chilien og halvparten av dillen og bland alt i en bolle med fiskesaus, gurkemeie, litt salt og pepper. Vend fiskestykkene i blandingen. La de stå å trekke til seg smakene, minimum 10-15 minutter, gjerne opp til en time.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt løken i skiver og stek i solsikkeolje til løken blir myk og blank.

Trinn 3

Trinn 3

Varm opp solsikkeolje i en grillpanne. Ha i fisken og stek i ca. 2 1/2 minutt på hver side.

Trinn 4

Trinn 4

Bland alle ingrediensene til sausen (limejuice, brunt sukker, fiskesaus, hvitløk, chili og 5 ss vann pr. 1 ss limejuice). Topp fisken med frisk dill og server med løk, kokt ris og Nuóc Cham-saus.

Serveringsforslag

I Vietnam serveres denne retten også med vårløk som stekes sammen med løken.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender