Fisk med dill – Chả Cá Lã Vọng

Tidsbruk 50 minutter
12 ingredienser
951 planlagt
Fisk med dill – Chả Cá Lã Vọng
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Fri for gluten
Fri for gluten og melk
En herlig Hanoi-spesialitet! Chả Cá er en så populær rett i Hanoi at den i sin tid ga navn til gaten der den hadde sin opprinnelse. Her serverer du den med hjemmelaget, sursøt Nuóc Châm-saus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Torskeloin frossen, 4x125 g, Godehav
1 pakke
Ingefær
1 potte
Dill, liten
1 stk
Løk, 4-pk
1 stk
Rød chili
1 stk
Lime
2 dl
Middagsris, REMA 1000
1 fedd
Hvitløk
2 ts
Gurkemeie
1 ss
Brunt sukker (Raffinade løs) 500 g, Dansukker
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Fiskesaus

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Tin fisken. Kok ris etter anvisning på pakken. Skrell og knus ingefæren med den flate delen av kniven. Finhakk ingefær, halvparten av chilien og halvparten av dillen og bland alt i en bolle med fiskesaus, gurkemeie, litt salt og pepper. Vend fiskestykkene i blandingen. La de stå å trekke til seg smakene, minimum 10-15 minutter, gjerne opp til en time.

Trinn 2

Trinn 2

Kutt løken i skiver og stek i solsikkeolje til løken blir myk og blank.

Trinn 3

Trinn 3

Varm opp solsikkeolje i en grillpanne. Ha i fisken og stek i ca. 2 1/2 minutt på hver side.

Trinn 4

Trinn 4

Bland alle ingrediensene til sausen (limejuice, brunt sukker, fiskesaus, hvitløk, chili og 5 ss vann pr. 1 ss limejuice). Topp fisken med frisk dill og server med løk, kokt ris og Nuóc Cham-saus.

Serveringsforslag

I Vietnam serveres denne retten også med vårløk som stekes sammen med løken.