Fishermans pie med revet gulrot

Tidsbruk 50 minutter
13 ingredienser
548 planlagt
Fishermans pie med revet gulrot
Legg oppskrift
i handlelapp
Fiskegratengen som vil skape begeistring hos alle – også de som tror at de ikke liker fisk!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Fishermans pie

550 g
Poteter, løsvekt
3 dl
Helmelk
1 ts
Dijonsennep
1 stk
Løk
500 g
Fersk torskeloin
200 g
Frosne erter
100 g
Hvitost
1 ss
Smør
2 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Olivenolje

Revet gulrot

400 g
Gulrot
1 stk
Appelsin

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre. Hell av vannet og tilsett melken og smøret. Mos til grov potetstappe. Rør inn sennep, salt og nykvernet pepper.

Trinn 2

Grovhakk løken og surr i olivenolje på svak varme i ca. 5 minutter. Skjær fiskefiletene i biter. Vend løk, evt. litt revet gulrot og erter og inn i potetstappen. Bland inn fiskebitene til slutt.

Trinn 3

Ha blandingen over i en smurt ildfast form og topp med revet ost. Stek i ovnen på 200°C i 25–30 minutter.

Trinn 4

Riv gulrøtter på et grovt råkostjern. Vend inn friskpresset appelsinsaft og la salaten trekke til paien er ferdig.

Serveringsforslag

Tilsett hakket gressløk i stappen, og bruk gjerne også en av de revne gulrøttene i paien før den skal i ovnen.