Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Festkake

Tidsbruk 120 minutter
12 ingredienser
64 planlagt
Festkake
Legg oppskrift
i handlelapp
Klassisk kremkake med friske bær! Hva passer vel bedre i mai, enn å kunne by på en ekstra god variant av folkets kakefavoritt? Denne festkaken er som skreddersydd for årets store jubelmåned – luftig, søt og superfresh. Hurra!

Ingredienser

Sukkerbrødbunn

5 stk
Egg
2 dl
Sukker
2 dl
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 stk
Bakepapir

Fyll

3 dl
Kremfløte
5 dl
Vaniljekrem
5 ss
Melk
400 g
Bringebær
3 stk
Banan
2 kurv
Jordbær kurv
1 potte
Mynte

Slik gjør du

Trinn 1

Visp egg og sukker til en luftig eggedosis – minst 5 minutter. Sikt i mel med bakepulver, vend melet veldig forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Ha røren i en godt smurt kakeform, 24 cm, med bakepapir i bunnen. Stek kaken på 160°C i ca. 45 minutter. Avkjøl sukkerbrødet i formen og snu det opp ned slik at bunnen blir lokket på kaken.

Trinn 2

Visp kremfløten luftig og bland med vaniljekremen. Skjær kakebunnen i tre lag. Dynk det nederste laget med melk, legg på et tynt lag med krem, dryss på bringebær og så litt krem på toppen.

Trinn 3

Legg på neste bunn, dynk med melk, ha på litt krem og legg på et jevnt lag med banan i skiver. Topp med litt krem og legg på toppen av kaken.

Trinn 4

Smør krem jevnt på hele kaken. Skjær jordbær i båter eller skiver og lag et frodig lag på toppen av kaken. Pynt med sitronmelisse eller mynteblader.