Ferskt kjøtt og suppe

Ingen vurderinger
Tidsbruk 135 minutter
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
20 ingredienser
109 planlagt
Ferskt kjøtt og suppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten blir best når du bruker en hel dag på å lage den. Da dufter det kjøttsuppe i hele huset og alle gleder seg til deilig mat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ferskt kjøtt og suppe

2 kg
Høyrygg uten ben av storfe
4 stk
Laurbærblad
300 g
Gulrøtter
300 g
Persillerøtter
300 g
Sellerirot
300 g
Hodekål
300 g
Løk
1 stk
Purre
1 potte
Persille
16 stk
Poteter, kokte
1 ss
Salt
2 ss
Pepperkorn, 20 stk

Sur-søt løksaus

2 stk
Løk
2 dl
Fløte
100 g
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Eddik 7%
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ferskt kjøtt og suppe: Del kjøttet opp i ca. 6 x 6 cm biter. Ha dem i en kjele og fyll opp med kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og rør godt i kjelen slik at alle urenheter kommer til over maten.Ta opp kjøttet og hell ut blansjeringsvannet. Skyll kjøttet i kaldt vann slik at alle urenheter forsvinner. Ha kjøttet tilbake i kjelen og tilsett rent, kaldt vann slik at det dekker kjøttet med ca. 5 cm. Ha i salt, hel pepper og laurbærblad. Kok opp og skum av for evt. nye urenheter.La kjøttet trekke i 1,5 time. I mellomtiden skreller du grønnsakene og deler dem i 3 x 3 cm biter. Tilsett alle grønnsakene og småkok i 30 minutter til. Smak til med evt. mer salt. Server først en porsjon av suppen som en forrett. Anrett kjøtt og grønnsaker på et stort fat og server med sur-søt løksaus og kokte poteter som hovedrett. Topp fatet med grovhakket persille.

Trinn 2

Sur-søt løksaus: Finhakk løk. Smelt smøret i en kjele og tilsett løken. Stek på middels varme i ca. 5 minutter til den blir myk og blank. Tilsett hvetemel, bland godt inn og stek i et par minutter til. Spe gradvis med suppe- kraften mens du rører til en klumpfri saus. Kok sausen ned til det halve og tilsett fløte. Smak til med eddik, sukker, salt og nykvernet pepper.