Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Ferskt kjøtt og suppe

Tidsbruk 135 minutter
20 ingredienser
131 planlagt
Ferskt kjøtt og suppe
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten blir best når du bruker en hel dag på å lage den. Da dufter det kjøttsuppe i hele huset og alle gleder seg til deilig mat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ferskt kjøtt og suppe

2 kg
Høyrygg uten ben av storfe
4 stk
Laurbærblad
300 g
Gulrøtter
300 g
Persillerøtter
300 g
Sellerirot
300 g
Hodekål
300 g
Løk
1 stk
Purre
1 potte
Persille
16 stk
Poteter, kokte
1 ss
Salt
2 ss
Pepperkorn, 20 stk

Sur-søt løksaus

2 stk
Løk
2 dl
Fløte
100 g
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Eddik 7%
1 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Ferskt kjøtt og suppe: Del kjøttet opp i ca. 6 x 6 cm biter. Ha dem i en kjele og fyll opp med kaldt vann slik at det dekker. Kok opp og rør godt i kjelen slik at alle urenheter kommer til over maten.Ta opp kjøttet og hell ut blansjeringsvannet. Skyll kjøttet i kaldt vann slik at alle urenheter forsvinner. Ha kjøttet tilbake i kjelen og tilsett rent, kaldt vann slik at det dekker kjøttet med ca. 5 cm. Ha i salt, hel pepper og laurbærblad. Kok opp og skum av for evt. nye urenheter.La kjøttet trekke i 1,5 time. I mellomtiden skreller du grønnsakene og deler dem i 3 x 3 cm biter. Tilsett alle grønnsakene og småkok i 30 minutter til. Smak til med evt. mer salt. Server først en porsjon av suppen som en forrett. Anrett kjøtt og grønnsaker på et stort fat og server med sur-søt løksaus og kokte poteter som hovedrett. Topp fatet med grovhakket persille.

Trinn 2

Sur-søt løksaus: Finhakk løk. Smelt smøret i en kjele og tilsett løken. Stek på middels varme i ca. 5 minutter til den blir myk og blank. Tilsett hvetemel, bland godt inn og stek i et par minutter til. Spe gradvis med suppe- kraften mens du rører til en klumpfri saus. Kok sausen ned til det halve og tilsett fløte. Smak til med eddik, sukker, salt og nykvernet pepper.