Fersk ørretfilet med italiensk brødsalat

Tidsbruk 30 minutter
14 ingredienser
1699 planlagt
Fersk ørretfilet med italiensk brødsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Fisk er ikke bare godt, men også veldig sunt. Dessuten egner det seg godt på grillen. Velger du ørretfileter unngår du også fiskebein, det de fleste små munner frykter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Ørretfilet

1 stk
Grill ørretfilet naturell

Urtecouscous

1 kartong
Couscous
1 potte
Frisk persille
1 potte
Frisk timian
1 potte
Frisk basilikum

Italiensk brødsalat

3 skive
Loff eller landbrød, revet i grove biter
16 stk
Blandede småtomater, delt i to
1 stk
Liten rødløk, skåret i tynne skiver
2 fedd
Hvitløk, finhakket
1 neve
Basilikumblad
4 ss
Extra virgin olivenolje
1 ss
Hvitvinseddik
0,5 ts
Salt
0,5 ts
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Urtecouscous: Lag couscous etter instruks på pakken. Bruk gjerne grønnsakskraft istedenfor vann. Bland i en generøs mengde med friske urter.

Trinn 2

Italiensk brødsalat: Ha brødbitene i en bolle. Hell over olivenolje og bland godt sammen. Bak i ovnen på 180 °C til de blir gylne og harde (10–15 minutter). Ha tomatene, rødløk, hvitløk, basilikumblad og de ristede brødbitene i en bolle. Du kan også blande inn litt oliven og/eller kapers. Bland forsiktig sammen. Hell over litt extra virgin olivenolje og hvitvinseddik, bland forsiktig en gang til, og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Slik griller du ørret: Pensle ørreten med nøytral olje og krydre med ønsket krydder. Legg fiskestykkene på indirekte varme, legg på lokk og grill til fisken er ferdig.

Beregn ca- 130-150 g ørret per person

ØRRETFILET M/SKINN 700G

ØRRETFILET M/SKINN 700G