Fennikelsuppe med kylling

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
205 planlagt
Fennikelsuppe med kylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Putt knollen i bollen! Fennikel er slekt med blant annet persille og dill, og både knoll og bladstilk brukes i pureen som setter fantastisk smak på denne kremede suppen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 pakke
Løvtynn kyllingfilet 300 g Solvinge
2 stk
Fennikel
1 stk
Løk
1 ss
Ingefær
2 stk
Tomat
1 stk
Lime
1 pose
Minibaguetter REMA 1000
1 l
Hønsebuljong
3 fedd
Hvitløk
2 ss
Olivenolje REMA 1000
2 klype
Kajennepepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Stek baguettene. Skjær av de grønne toppene på fenniklene og legg dem til side. Hakk resten av fenniklene, løk, hvitløk og ingefær og fres det i olivenoljen i en kjele. Ha i buljong og kok alt mørt.

Trinn 2

Trinn 2

Kjør suppen med stavmikser til en fin kremaktig konsistens. Smak til med lime, salt og kajennepepper. Skjær kyllingen i strimler, tomatene i båter og resten av fennikelen i skiver. Fres alt i olje og smak til med salt og kajennepepper.

Trinn 3

Trinn 3

Øs den varme suppen opp i skåler og ha kyllingbiter og grønnsaker på toppen. Server suppen med minibaguetter til.

Serveringsforslag

Bruk gjerne cherrytomater i stedet for vanlig tomat til suppen.