Fennikelgrateng

Tidsbruk 30 minutter
7 ingredienser
90 planlagt
Fennikelgrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne gratengen med smak av fennikel og parmesan er nærmest en rett i seg selv, men er også nydelig til rustikke lammeretter.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

20 g
Parmesan til topping
3 stk
Fennikel
4 dl
Fløte
2 stk
Eggeplommer
20 g
Griljermel
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp lettsaltet vann i en stor og vid kasserolle. Del fenniklene i 8 båter og ha dem i kasserollen. Kok opp, sett på lokk og dampkok fennikelbåtene i ca. 3 minutter.

Trinn 2

Kok opp fløte og rør inn revet parmesan og sammenvispede eggeplommer. Smak til med salt og pepper. Vend fennikelbåtene i litt av sausen.

Trinn 3

Ha det over i en ildfastform og hell resten av sausen over. Topp med griljermel og revet parmesan. Stek i ovn ved 200°C i ca. 15 minutter.

Serveringsforslag

Dette tilbehøret passer godt til lammeretter.