Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Fennikelgrateng

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
62 planlagt
Fennikelgrateng
Klikk og dra
til kalenderen
Denne gratengen med smak av fennikel og parmesan er nærmest en rett i seg selv, men er også nydelig til rustikke lammeretter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2,3 stk
Fennikel
3 dl
Fløte
37,5 g
Parmesan
1,5 stk
Eggeplommer
15 g
Griljermel
15 g
Parmesan til topping
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp lettsaltet vann i en stor og vid kasserolle. Del fenniklene i 8 båter og ha dem i kasserollen. Kok opp, sett på lokk og dampkok fennikelbåtene i ca. 3 minutter.

Trinn 2

Kok opp fløte og rør inn revet parmesan og sammenvispede eggeplommer. Smak til med salt og pepper. Vend fennikelbåtene i litt av sausen.

Trinn 3

Ha det over i en ildfastform og hell resten av sausen over. Topp med griljermel og revet parmesan. Stek i ovn ved 200°C i ca. 15 minutter.

Serveringsforslag

Dette tilbehøret passer godt til lammeretter.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender