Fennikelgrateng

Tidsbruk 30 minutter
8 ingredienser
86 planlagt
Fennikelgrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne gratengen med smak av fennikel og parmesan er nærmest en rett i seg selv, men er også nydelig til rustikke lammeretter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2,3 stk
Fennikel
3 dl
Fløte
37,5 g
Parmesan
1,5 stk
Eggeplommer
15 g
Griljermel
15 g
Parmesan til topping
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Kok opp lettsaltet vann i en stor og vid kasserolle. Del fenniklene i 8 båter og ha dem i kasserollen. Kok opp, sett på lokk og dampkok fennikelbåtene i ca. 3 minutter.

Trinn 2

Kok opp fløte og rør inn revet parmesan og sammenvispede eggeplommer. Smak til med salt og pepper. Vend fennikelbåtene i litt av sausen.

Trinn 3

Ha det over i en ildfastform og hell resten av sausen over. Topp med griljermel og revet parmesan. Stek i ovn ved 200°C i ca. 15 minutter.

Serveringsforslag

Dette tilbehøret passer godt til lammeretter.