Farsert hokkaidogresskar med sitronmelissesaus
Velg antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sett ovnen på 180 grader varmluft. Skjær lokket av gresskaret og hul ut den løse innmaten. Denne kastes.
Trinn 2
Skjær skorpene av loffskivene og del skivene i terninger. Ha dem i en bolle med melk. Visp sammen egg og ha dem i sammen med melk og loff. La loffen suge til seg væsken. Kjør massen sammen med en stavmikser. Ha kjøttdeig i en foodprosessor og kjør 30 sekunder med salt og kvernet pepper. Spe med loffmassen til en farse.
Trinn 3
Rens grønnsakene og del dem i 1 cm terninger. Fres dem med hakket hvitløk og timian på medium varme med lokk i solsikkeolje i 5 minutter til de er møre. Avkjøl dem.
Trinn 4
Ha farsen tilbake i blandebollen og tilsett freste avkjølte grønnsaker. Legg kjøttfarsen i gresskaret og sett gresskaret på en ildfast form. Bak gresskaret ved 180 grader varmluft i 45 minutter, eller til kjernetemperatur 75 grader. La gresskaret hvile i 20 minutter før det skjæres opp og serveres til middag. Den sjyen som er i formen tas vare på til sausen.
Trinn 5
Kremet saus: Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. La det frese i ett minutt. Spe med buljong og fløte til en tynn hvit saus. Sil saften fra stekingen av gresskaret i sausen. Smakt til med salt og pepper. Ved servering tilsettes masse sitronmelisse eller urt. Server gjerne kokte poteter til retten.