Falsk skilpaddesuppe med kylling

Tidsbruk 50 minutter
12 ingredienser
116 planlagt
Falsk skilpaddesuppe med kylling
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for melk
Skilpadde står ikke ofte på våre hjemlige middagsmenyer – heller ikke her. Men, selv om kyllingen serveres som en slags falsk suppeprofet, er smaken så absolutt uforfalsket middagslykke.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kyllingklubber naturell 900 g Solvinge
1 stk
Familieskinke, Nordfjord
1 stk
Løk
200 g
Sellerirot
2 stk
Gulrot
2 stk
Egg frittgående M/L, Solvinge
2 stk
Tomat
2 ss
Solsikkeolje REMA 1000
1 l
Hønsebuljong
4 fedd
Hvitløk
2 ss
Hvetemel
2 ss
Hvitvinseddik

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Kok eggene i 8 minutter til de så vidt er hardkokte. Skjær grønnsakene i biter og finhakk hvitløken. Fres kyllingklubbene i olje og ha hønsebuljong. Kok suppen under lokk i ca. 20 minutter.

Trinn 2

Trinn 2

Ta ut kyllingklubbene og ha i grønnsakene. Kok grønnsakene møre.

Trinn 3

Trinn 3

Rens klubbene for kjøtt, og ha kjøttet tilbake i suppen. Jevne suppen med hvetemel rørt ut i litt vann og smak til med salt, pepper og eddik. Dryss over finstrimlet skinke, grovhakket tomat og egg og server suppen rykende varm i suppeskåler.

Serveringsforslag

Server med godt brød eller flatbrød. Dryss gjerne over litt persille.