Fårikål

Tidsbruk 120 minutter
7 ingredienser
542 planlagt
Fårikål
Legg oppskrift
i handlelapp
Høstfest! Ingenting slår fårikålen når det kommer til å samle fest og folkelighet i ett og samme måltid. Den norske nasjonalretten – høsten blir ikke den samme uten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1,3 kg
Hodekål
600 g
Poteter
1 potte
Persille
6 stk
Laurbærblad
1,5 kg
Fårikålkjøtt
0,5 dl
Hvetemel
1 pose
Hel sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kålen i biter. Legg kjøtt og kål lagvis i en stor kasserolle og strø litt salt, hele pepperkorn og hvetemel mellom hvert lag. Tilsett laurbærblad og hell på med vann slik at det så vidt dekker. Kok til kjøttet er mørt og løsner fra beina (ca. 2 timer).

Trinn 2

Kok potetene, hell av vannet og dryss over hakket frisk persille. Server fårikål rykende varm med kokte poteter.